Coaching en therapie

Over mijzelf

Op 13 november 1964 zag ik het levenslicht in Tuindorp Nieuwendam, het pittoreske oude centrum van Amsterdam-Noord. Daar groeide ik op. Ik doorliep er de lagere school en het VWO. Na het eindexamen Atheneum studeerde ik Geschiedenis aan de UvA te Amsterdam. Na een geslaagd propedeusejaar brak ik de studie af en kwam in het bedrijfsleven terecht.

Tijdens het eerste gedeelte van mijn werkzame leven ben ik in administratieve, later leidinggevende en vanaf 1994 in commerciële functies werkzaam geweest. Laatstelijk als senior accountmanager bij een grote landelijke arbodienst. In die hoedanigheid was ik een kleine 20 jaar verantwoordelijk voor het genereren van nieuwe business en het beheren van de relatie met grote landelijke en regionale opdrachtgevers.

Aansluitend aan een periode waarin ik zelf coaching en begeleiding ontving, ben ik parallel aan mijn werk in 2001 een opleiding op hbo-niveau in de lichaamsgerichte (psycho)therapie gaan volgen aan de toenmalige New Man Academie. Deze ervaringsgerichte, holistische opleiding rondde ik in 2005 succesvol af.

Daarna volgden, met succes, in 2006 de vervolgopleiding Familieopstellingen en Systemisch Werk, en in 2015 Psychosociale Basiskennis (PsBK) conform de zogenoemde PLATO-eindtermen.

In 2008 en 2009 kruisten kort achter elkaar twee ernstige, levensbedreigende gebeurtenissen mijn pad. Zij hebben de wijze waarop ik het leven ervaar blijvend ingrijpend veranderd. De inzichten en vaardigheden die ik tijdens mijn opleiding had verworven, zijn in deze turbulente episode van mijn leven van onschatbare waarde geweest.

Toen vervolgens in 2013 de mogelijkheid ontstond mij volledig op het therapeutschap te richten, heb ik die met beide handen aangegrepen.

Als registertherapeut complementaire zorg houd ik mij in de breedste zin van het woord bezig met coaching en psychosociale therapie, zowel individueel als groepsgericht, waarin vooral het voelen en ervaren centraal staan. Daarom spreek ik zelf bij voorkeur over ervaringsgerichte therapie.

Daarnaast verzorg ik de mentale begeleiding van jonge topsporters bij de Diamonds Amsterdam Baseball Academy. Bij honk- en softbalvereniging AHC Quick, oudste honk- en softbalclub van Europa, vervul ik de rol van vertrouwenscontactpersoon. Sinds maart 2020 ben ik voorzitter van koepelorganisatie RBCZ.

Een vervullend leven is de optelsom van vele dingen. Daar horen in mijn geval zéker familie, vriendschappen, honkbal en muziek bij.

Ik houd praktijk in de wijk Nieuw Sloten, in het zuidwestelijk deel van Amsterdam.